In Her Shoes

2 Oct

The house around him was empty and quiet, the hallway had an air of recent desertion. On the top shelf of the rack he saw the shoes, shouting out at him in the fiercest colour of the rainbow. Red, high-heeled, not to be messed with. He took off his socks. Carefully he picked up the pumps, one in each hand, letting the heel slide between index and middle finger. He sat down on the stairs, placed one shoe next to him and put his foot into the other one. With his toes pressed together and his heel barely fitting, he managed to get his foot in and keep it there.

“Guess you can marry the prince now,” he chuckled.

Then he put on the other shoe as well, and tried to stand up. As soon as his body was completely upright, he felt the pain in his toes exploding.

“Why are you wearing my shoes?”

He looked up in surprise and saw her standing in the doorway.

“Ehm… I just wanted to know what it felt like.”

“And what does it feel like?”

“It hurts.”

For a moment the sternness in her eyes seemed to waver.

“So now you know,” she said.

 

 

 

(The idea for this piece of writing comes from a writing challenge on Schaap Schrijft. Thank you for the inspiration!)

Advertisement

17 Responses to “In Her Shoes”

 1. Schaap Schrijft October 2, 2018 at 13:32 #

  Ik volg! Je eerste stuk proza had gelijk mijn volle aandacht. Mooi hoe je de uitdaging hebt opgepakt. Is er een specifieke reden dat je blog in het Engels is? (Maakt mij niet uit hoor, ik lees veel Engels dus redt mij er wel mee, maar ben nieuwsgierig.)
  Ik ga je link toevoegen in de post!

  • Kathleen October 2, 2018 at 13:41 #

   Da´s fijn, bedankt!
   Dat van dat Engels is omdat ik soms spontaan in het Engels begin te schrijven, ik weet eigenlijk niet goed waarom. Sommige teksten vragen om Nederlands, anderen om Engels, het hangt eigenlijk van de tekst zelf af. Daarom hou ik ook twee verschillende blogs, dan kan ik het allebei kwijt 😉

   • Schaap Schrijft October 2, 2018 at 16:36 #

    Ik snap je hoor! Ik schreef/schrijf zelf ook wel in het Engels, vooral wanneer ik veel Engels lees. Ik ‘denk’ dan ook in het Engels, vaak.
    Binnenkort komt er een Engels microverhaal online dat vorig jaar in een internationale bundel een plekje won! Nu moet ik zeggen dat ik niet goed ben met Engelse tijden e.d. dus zullen er in sommige -waarschijnlijk de meeste- foutjes daaromtrent staan. Maar, ik vind de Engelse taal zo mooi en soms moet het gewoon even. 😉

    Heb je een 2in1 blog of heet de NL anders?

   • Kathleen October 3, 2018 at 17:02 #

    In een internationale bundel, wat goed zeg!!
    Ja, Engels is mooi he 🙂 Ik vind het echt een geweldige taal. Heb het altijd ook heel graag gelezen.

   • Schaap Schrijft October 3, 2018 at 18:18 #

    Ja, dat was echt een adrenalinekick! Het was ook mijn eerste publicatie, dus erg speciaal. Onderhand aan wat meer wedstrijden meegedaan en ook voor mijzelf twee bundels laten maken. Ze staan allemaal in de boekenkast. 😊

    Ik vind Engels heel mooi. Ik lees bijna alleen maar Engels op het moment. Veel ebooks. Daarbij vind ik het soms vermakelijker om het boek in het Engels te lezen, al zijn er een aantal schrijvers waarvan ik de boeken liever in het NL lees omdat ik het anders niet helemaal kan volgen.

    Jij leest nu geen Engels meer of lees je nog weinig?

   • Kathleen October 4, 2018 at 09:48 #

    Wat leuk, dat je je eigen bundels in de kast hebt staan! Da´s een goed idee, moet ik ook eens overwegen… Waar heb je ze laten drukken?

    Ik lees eigenlijk voornamelijk in het Engels, ook veel non-fictie eigenlijk, over psychologie enzo. En ik eles ook graag 19e eeuwse romans. thomas Hardy enzo. Al gaat dat wel langzaam, ik kan gemakkelijk een jaar zoet zijn met zo´n boek. Maar ik hou wel van dat trage ritme. En in het Engels heb je ook veel goede humoristische boeken, vind ik. In het Nederlands is dat toch wel wat moeilijker te vinden (ofwel zoek ik niet goed).

   • Schaap Schrijft October 4, 2018 at 16:16 #

    Ja, het was echt een kers op de taart na (tijdens) alles wat er gebeurde op dat moment. Het is heel speciaal. Ik heb het laten drukken bij Pumbo, goede ervaring mee al zijn ze (voor als je zelf boeken wilt uitgeven) wat prijzig. Ik heb beide hardcover laten maken en was tegen €20 p.stuk kwijt. Ik had het er alleen wel voor over.
    Het binnenwerk en de cover wel helemaal zelf in elkaar gezet, trouwens.

    Thomas Hardy! Ik heb twee boeken van hem in mijn kast staan, nog ongelezen. Ik vond de uitgave zo mooi (oud, leer etc.) en kon ze niet laten liggen. Ook heb ik nog Emily Brontë, Jane Austen en Tolstoy in huis. Zijn allemaal boeken die ik nog wil lezen. (Ik heb heel veel ongelezen boeken in de kast.) Ik herken het langzame lezen; ben begonnen in Woeste Hoogten, maar moest ‘m al gauw wegleggen haha.

    Hmmm, ik weet zo ook geen echte humoristische boek in het NL. Mijn moeder heeft er ook wel eens naar gezocht en haar conclusie was wel wat hetzelfde als de jouwe. Ik geloof dat ze die boeken Hendrik Groen wel leuk vond.

   • Kathleen October 5, 2018 at 13:46 #

    Pumbo ziet er heel interessant uit! Heb ik meteen bij de bookmarks gezet.

    Ik heb ook sommige boeken al jaren in de kast voor ik eraan begin hoor. Ze staan dan volgens mij gewoon te wachten tot het juiste moment 🙂 Aan je collectie te zien, staan er je nog heel mooie leeservaringen te wachten… Woeste Hoogten heb ik ooit tijdens mijn lerarenopleiding gelezen, maar dat is alweer lang geleden, daar weet ik niet veelmeer van. Van Hardy heb ik vorige zomer Far from the Madding Crowd gelezen, dat vond ik eht heel erg mooi. Gewoon al hoe het begint, met de beschrijving van Oak, de herder. Da´s echt heel mooi. En het is een prachtig liefdesverhaal natuurlijk.

    Van Hendruk Groen had ik nog niet gehoord. Ik zie hier op youtube dat ze er ook een serie van gemaakt hebben? Ziet er inderdaad wel grappig uit 🙂

   • Schaap Schrijft October 5, 2018 at 17:53 #

    Ik ben erg tevreden over Pumbo. Ze hebben een duidelijke uitleg over hoe je de cover en binnenwerk drukklaar maakt en ze sturen jou het PDF met uiteindelijke drukversie toe ter controle. Mochten er foutjes in staan, dan kun je zelf nog veranderingen in Word aanbrengen (of als je zelf PDF hebt, in PDF aanpassen) en krijg je het document opnieuw ter controle. Als er één dingetje niet goed is helpen ze jou deze te verbeteren (kosteloos).
    Maar er zijn ook veel andere drukkerijen of uitgevers die met Printing on Demand werken hoor. Sweek is selfpublishing, dus heb je zo’n beetje hetzelfde systeem als bij Pumbo, dit is wel iets goedkoper geloof ik, maar zelf nog nooit iets bij uitgegeven dus ik weet niet hoe het eruit ziet. En sommige uitgeverijen zijn ook leuk voor beginners (ik heb zelf ervaring met Bookscout), al heb je dan wel met contracten e.d. te maken.

    Mijn boekenkast is groot en uuh… vol. Haha. Al is het niet meer zo vol met boeken als voorheen; het afgelopen jaar heb ik veel boeken die ik toch niet zou gaan lezen en boeken die ik al had gelezen en niet wilde bewaren, verkocht of weggegeven. Nu staan er dus ook plantjes, sieraden, notitieboekjes, een typemachine en mijn eigen bundels in. Hihi.
    Ik ben erg benieuwd naar Hardy. Ik heb zijn beroemde boek, Tess of d’urbervilles, en Life’s little ironies; gekocht via Etsy (mooie oude boekjes).

   • Kathleen October 7, 2018 at 08:38 #

    Life´s little ironies kende ik nog niet…
    Heb het meteen besteld 🙂
    Dat lijkt mij een heel mooie boekenkast, als ik het je zo hoor beschrijven!

   • Schaap Schrijft October 7, 2018 at 10:22 #

    Van wat ik las op internet, leek mij dat een heel leuk boek!
    Ik heb (qua uiterlijk) sowieso een hele mooie boekenkast. De binnenkant ben ik ook erg tevreden mee. Ik kan binnenkort wel een foto maken, dan post ik die in een Fotodoka :D.

   • Kathleen October 7, 2018 at 19:07 #

    Doen!

 2. Melody October 5, 2018 at 11:03 #

  Ohhh wat leuk bedacht…. en ja wist je dat hoge hakken oorspronkelijk voor mannen bedoeld waren?
  En wie draagt ze tegenwoordig (meestal dan?) juist ja het ‘zwakke’ geslacht…

  • Kathleen October 5, 2018 at 13:48 #

   Oja? Dat wist ik niet 🙂 Weet je ook waarom ze hakken hoger zijn gaan maken, had dat een praktische functie ofzo?

 3. vivapo October 7, 2018 at 07:11 #

  Al lees ik nooit Engelstalige boeken, ik kon jouw verhaal in het Engels heel goed volgen en ik … genoot!

  • Kathleen October 7, 2018 at 08:36 #

   Ooh, wat een mooi compliment!
   Dankjewel 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. #1 Schrijfuitdaging – Schaap Schrijft - October 2, 2018

  […] In Her Shoes | Alles… op #1 Schrijfuitdaging […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: